Congres 24th of August: Horses, Healthcare & Science Connected by Horsepower!

Op 24 augustus 2019 slaan de organisatie van de Longines FEI Europese Kampioenschappen Springen, Dressuur en Para-Dressuur en LS&H Lawyers de handen ineen met de International Association of Human-Animal Interaction Organizations (IAHAIO). We nodigen jou gezamenlijk van harte uit voor ons internationale congres waar we in de wereld duiken van interventies ondersteund door paarden.

Congres
Ongeveer anderhalf jaar geleden ontstond bij Nicole Kien van LS&H Lawyers, een Rotterdams advocatenkantoor dat zich geheel richt op de Life Science & Health sector, en algemeen directeur van de EK’s, Fred Rozendaal, het idee om het congres Horses, Healthcare & Science te organiseren. Terwijl Terwijl op korte afstand van ons congres de topsporters (op twee en vier benen) laten zien wat paarden en mensen gezamenlijk in de sport kunnen bereiken, zoomen wij in op een ander buitengewoon talent van paarden. Paarden assisteren professionals bij interventies bij kwetsbare personen, zoals kinderen met autisme, kinderen met cerebrale parese (spasticiteit) en patiënten met psychiatrische of psychologische problemen. Dagvoorzitter Tom van het Hek, ex-hockeyer, -coach en voormalig huisarts, bespreekt met onze gastsprekers praktijkvoorbeelden, uitkomsten van wetenschappelijk onderzoek, internationale ontwikkelingen in zorgstelsels. Zij laten zien wat de noodzakelijke voorwaarden zijn waaraan moet worden voldaan als we zorgvuldig, effectief en op een integere wijze de paarden in deze wereld willen inzetten.

Kortom, een veelheid aan onderwerpen, verhalen en ervaringen die je niet mag missen. We willen met dit congres informatie uit de (toegepaste) wetenschap met de praktijk delen en toegankelijk maken voor o.a. de patiënt, therapeuten en andere professionals in de zorg en de hippische wereld, beslissers bij de overheid en zorgverzekeraars of familieleden en naaste betrokkenen van mensen die de zorg nodig hebben.

Uitgebreide informatie over het congres bijvoorbeeld over het programma, de onderwerpen van de sprekers, lokatie en tickets zijn hier te vinden.

What we know, what we do, and how we approach patients and horses in the world of Healthcare.

 • ROB-Ontbijt bij LS&H Lawyers - met Hans Biesheuvel ONL voor ondernemers

  ROB-Ontbijt bij LS&H Lawyers - met Hans Biesheuvel ONL voor ondernemers

  ROB-Ontbijt bij LS&H Lawyers – Met Hans Biesheuvel ONL voor Ondernemers Inloop vanaf: 7.30 uur, start 8.00 uur ...

  Lees meer
 • Congres 24th of August: Horses, Healthcare & Science Connected by Horsepower!

  Congres 24th of August: Horses, Healthcare & Science Connected by Horsepower!

  Op 24 augustus 2019 slaan de organisatie van de Longines FEI Europese Kampioenschappen Springen, Dressuur en Para-Dressuur en&n...

  Lees meer